Omlouváme se, ale stránka Gymnázia bez JavaScriptu nefunguje správně. Prosím zapněte si JavaScript k načtení webu.

Hevlín – Wien – Laa an der Tahya 18. – 20. listopadu 2016

Ačkoli většina studentů využila prodloužený víkend k lenošení, tři maturantky – Kamila Krupová, Karolína Němečková a Kateřina Dvořáková vyrazily na německý seminář do Hevlína. Páteční program byl zaměřen spíše na seznámení. Jelikož jsme byly nejstarší a nejpokročilejší z řad studentů, na další program jsme se přidaly ke skupině vyučujících němčiny, která se zdokonalovala pod vedením paní Frederike Komárek. Tématem letošního ročníku byly německé členy. Ty jsou často opomíjeny, avšak jsou důležitou součástí jazyka. Na různých úkolech, které jsme vypracovávaly ve dvojicích i skupinách, jsme procvičovaly jejich použití v obvyklých i méně běžných situacích.

V sobotu nás čekal výlet do Vídně. Rožnovské gymnazistky vyrazily za uměním a strávily většinu času v Galerii Albertina. Samozřejmě však nesměla chybět ani návštěva vánočních trhů.

V neděli jsme měly čas i na odpočinek. V plánu byla návštěva termálních lázní Laa an der Thaya. Po příjemném dopoledni přišel čas na návrat domů.

Seminář jsme si velice užily, něco nového jsme se naučily a měly jsme možnost si vyzkoušet němčinu v praxi při konverzaci s rodilou mluvčí. Děkujeme paní Petersové a paní Brodové za odborný dohled a doufáme, že příští rok vyšle naše gymnázium opět další nadějné němčináře.

Karolína Němečková 8. A8

Přejít nahoru