Omlouváme se, ale stránka Gymnázia bez JavaScriptu nefunguje správně. Prosím zapněte si JavaScript k načtení webu.

Ocenění mladých literátů – vyhlášení vítězů literární soutěže O poklad strýca Juráša

V pondělí 30. ledna Městská knihovna Rožnov pod Radhoštěm vyhlásila výsledky městského kola literární soutěže O poklad strýca Juráša. Letošní ročník měl podtitul “Rožnove, Rožnove, mnoho roků máš” a vztahoval se k 750 leté historii, kterou si město v roce 2017 připomíná. Okruhy témat byly tři: Kterak se v Rožnově léčilo tělo i duše; Hurá, přijedou k nám Pražáci a Nové valašské báje a pověsti. Celkem se sešlo přes sto prací od soutěžících ve věku osm až osmnáct let z jedenácti základních a středních škol Rožnovska.

Práce hodnotila porota v tomto složení: Richard Sobotka (spisovatel), Ilona Kroupová (knihovnice) a Olga Švecová (učitelka ČJ). Naše želízka v ohni také uspěla a umístila se takto:

IV. kategorie (8. – 9. třída)
– Poezie 1. místo: Ondřej Hlaváček (3. A8)
– Próza 2. místo: Barbora Besedová, Dominika Prokopová (3. A8)

Městská knihovna Rožnov pod Radhoštěm vydala z oceněných prací za finanční podpory města sborník s ilustracemi Ludmily Vaškové. Tištěný sborník je dostupný v knihovně a v Informačním centru města, elektronický pak na webu knihovny: http://knir.cz/z-tisku/publikace/.

Oceněné práce v kategoriích I. – IV. (1. – 9. třída) postupují do okresního kola, jehož výsledky budou vyhlášeny 16. března v Masarykově knihovně Vsetín.

Přejít nahoru