Omlouváme se, ale stránka Gymnázia bez JavaScriptu nefunguje správně. Prosím zapněte si JavaScript k načtení webu.

Lyžařský kurs prvních ročníků

Náš letošní lyžařský kurz pro první ročníky vyššího gymnázia se konal v Alpách, konkrétně v Zell am See – Kaprunu od 4. do 9. 2. 2017.

V sobotu okolo půl osmé hodiny večerní se začínaly první skupinky studentů ověšeny všemožnými taškami, batohy a jinými zavazadly shlukovat na čerpací stanici OMW a chvíli po deváté už seděla celá naše výprava čítající 48 studentů, 3 učitele a 1 instruktorku v autobuse, připravená zažít velké lyžařské dobrodružství. Cesta do Alp trvala zhruba 7 hodin, které jsme se snažili z co možná největší části prospat, protože hned v neděli ráno nás řidiči vysadili přímo pod sjezdovkou a my mohli na svah.

Sice rozlámaní, ale přesto plni očekávání jsme se vytrmáceli z autobusu, rozdělili se do čtyř skupin a vydali se čerpat první dojmy z Alp. A musím sama za sebe říct, že vysoce předčily mé očekávání. Holt Alpy jsou Alpy. Večer většina z nás byla tak unavená, že se pokusila si co možná nejvíc vynahradit noc strávenou v autobuse a brzo po vydatném jídle se odebrala ke spánku, aby mohla druhý den co možná nejdřív na svah. A tak to šlo až do středečního odjezdového termínu, kdy jsme se pokusili co možná nejrychleji a nejnenápadněji na parkovišti převléct z lyžařského munduru, nasedli do autobusu a vyrazili zpět cestou k domovu.

Celkově bych zhodnotila náš lyžařský kurs jako velmi úspěšný, vyvázli jsme téměř bez zranění, pouze s drobnými oděrkami. Podařilo se nám nabýt a zdokonalit lyžařské schopnosti, prověřit si svůj orientační smysl, znalost německého jazyka, zohnout 1 hůlku, proděravět 1 oteplováky a 1 podvlíkačky, vyfotit množství panoramat, a odnést si kopu historek a zážitků, na které můžeme vzpomínat. Díky všem organizátorům 😉

Anna Lázníčková, 5. A8

Přejít nahoru