Omlouváme se, ale stránka Gymnázia bez JavaScriptu nefunguje správně. Prosím zapněte si JavaScript k načtení webu.

VYBÍJENÁ – přebornice okresu

V pondělí 20. listopadu 2017 se tým našeho gymnázia, složený ze 3 nejmladších ročníků, vydal na okrskové kolo ve vybíjené dívek. Za chladného rána jsme se v osm hodin všechny sešly před ZŠ 5. května.

V týmu panovala po celou dobu veselá atmosféra, ale i jemná nervozita, jelikož jsme neměly tolik času se seznámit a sehrát.

 

Jako první jsme nastoupily proti holkám z Vidče, se kterými jsme těsně (o 1 bod) prohrály. Na morálce nám to ale neubralo a všechny jsme to braly jako rozehřívací hru.

S obrovským odhodláním a nadšením jsme se do dalších zápasů vrhly po hlavě. Ve skupině jsme poté porazily Hutisko Solanec i Horní Bečvu a dostaly se do boje o nejvyšší umístění. Ve finále byly všechny zápasy velmi vyrovnané a naše vítězství těžce vybojovaná (nad ZŠ 5. května, Valašskou Bystřicí a ZŠ Videčskou). Umístily jsme se na sladkém prvním místě a čekaly, kdo další s námi do okresního kola postoupí.

Námi očekávané okresní kolo se konalo ve čtvrtek 7. prosince opět na ZŠ 5. května. Kvůli zdravotním problémům jsme trochu pozměnily týmovou sestavu, ale tím náš nadcházející výkon neutrpěl. Čekali na nás sice silní protivníci, ale holky strach a nervozitu přebily nadšením
a odhodláním znovu vyhrát. Ve skupině jsme měly tým z Hutiska Solance, ZŠ Křižné a ZŠ Rokytnice. Všechny zápasy jsme díky tvrdé dřině s velikým rozdílem vyhrály, a tak jsme z prvního místa ve skupině postupovaly do finále.

Opravdové trápení jsme měly se ZŠ Šafaříkova, kterou jsme o jeden bod porazily. Při zápasu s dívkami ze ZŠ 5. května to bylo o něco snazší, ale i tak jsme musely zabojovat, abychom na vytoužené vítězství dosáhly. V poslední hře proti nám nastoupila Horní Bečva. Zápasy s předešlými soupeřkami si na nás vybraly taky svou daň, a proto jsme nepodaly takový výkon, jaký bychom si představovaly. Soupeřky z Horní Bečvy jsme podcenily, a tak jsme poslední zápas těsně prohrály. Jak jsme později zjistily, na výsledky to nemělo velký vliv.

Zásluhou celého týmu jsme znovu obsadily 1. příčku a staly se přeborníky našeho okresu.

Chtěla bych poděkovat paní učitelce Brodové, která s námi byla po celou dobu naší strastiplné cesty :), všem týmům, které nás povzbuzovaly během našich zápasů, ale HLAVNĚ všem holkám, které se na vítězství podílely svojí tvrdou prací v hřišti nebo i mimo něj. Jsem ráda, že jsem tam mohla být zrovna s vámi a doufám, že se náš letošní úspěch bude příští rok opakovat.

Marie Žlebčíková 3. A8

Sestava družstva:  Ela Drápalová, Bea Chmelařová, Štěpánka Boráková, Karin Gerlová, Klárka Petřeková, Alča Václavíková, Barča Marešová, Zuzka Jurajdová, Kiki Belicová, Sofie Elen Pospíšilová, Aneta Kolaříková a Marie Žlebčíková.

Přejít nahoru