Omlouváme se, ale stránka Gymnázia bez JavaScriptu nefunguje správně. Prosím zapněte si JavaScript k načtení webu.

Bücherwurm

Ve čtvrtek 26. 4. jsme se v časných ranních hodinách vypravily na cestu do Pardubic na soutěž čtení uměleckých textů v německém jazyce nazvanou příznačně “Bücherwurm” – tedy “Knihomol”.

Po téměř třech hodinách strávených ve vlaku jsme dorazily na pardubické nádraží, kde jsme si, zcela opojeny novým místem, udělaly pár fotek. Za dvacet minut jsme stanuly před malou cedulí “Divadlo 29”, kde se mělo konat naše měření sil. Poslechly jsme si pár kategorií a začaly jsme tušit, že jde do tuhého. Všichni čtenáři byli skvělí, ač to byly třeba děti ze základních nebo odborných škol. Kolena se nám rozklepala úplně ve chvíli, kdy začali předčítat účastníci našich kategorií – tedy žáci nižších a vyšších stupňů gymnázií. Byli opravdu dobří! Výkony se oproti minulým ročníkům (dle slov soutěžích i jejich doprovodů) velmi zlepšily, konkurence byla obrovská! Konečně jsme se dostaly na řadu a přečetly – jak jen nám nervozita dovolila – naše úryvky z knihy Erebos.  Netrvalo dlouho a stály jsme v řadě s našimi soupeři a čekaly na konečný verdikt. Domů jsme si nesly 2. a 3. místo.

Byly jsme šťastné!!! Jelikož jsme měly čas do odjezdu vlaku, zašly jsme si na malou oslavu s paní profesorkou Chýlkovou do krásné, romantické kavárničky, která se shodou okolností jmenovala “Wiener Kaffee”. Koupily jsme pravé pardubické perníky a vyrazily domů.  Děkujeme paní Chýlkové za přípravu, trpělivost (tu hlavně!) a vůbec za všechno.

Bára Přikrylová (3. A8) a Tereza Bergová (7. A8)

Přejít nahoru