Omlouváme se, ale stránka Gymnázia bez JavaScriptu nefunguje správně. Prosím zapněte si JavaScript k načtení webu.

Bažanťák 2019

Jak tomu bývá na našem gymnáziu zvykem, tak i letos uspořádaly třídy  4. A a 4. B  vstupní test pro naše nové bažanty z 1. A a 1. B. I když je náš ročník pověstný  naprosto příšernými organizačními schopnostmi, uspořádat tuto akci bylo překvapivě jednodušší, než jsem očekávala. Vše šlo jako po másle, a dokonce se nám (díky Tádo, Martine a Kačo:))) podařilo vytvořit uvítací video. Jakmile jsme připravili jídelnu a pustili dovnitř nedočkavé bažanty, zábava mohla začít.

Již na začátku nás mile potěšila hojná účast jak prváků, tak také maturantů a třídních učitelů ze všech čtyř tříd – za nás maturanty paní učitelky Jana Bajerová a Eva Zakopalová a v roli prváckých učitelů páni učitelé Aleš Daehne a Richard Ehl. Po uvítání jsme bažanty začali testovat v nejrůznějších disciplínách – soutěž v pojídání pikaa, přesouvání plechovek jen za pomoci špaget, trefování mince do sklenice s použitím glutea maxima, glutea media a glutea minima, též známých jako hýžďové svaly. Když jsme se dostatečně vyřádili a otestovali zdatnost našich nových posil, následovalo finální předávání diplomů a následné ocejchování rudým písmenem G. Tímto se všichni zúčastnění stali právoplatnými gympláky.

Na závěr snad jen dodám, že žluté a oranžové vesty, jež jsme si k této události oblékli, v sobě nesou dvě poselství, o něž bych se chtěla hlavně s novými studenty podělit: “čte se,” a pokud se vám nechce tak jako nám, tak potom, “žlutá vesta, také cesta!”

Michaela Fárková, 4. A

Přejít nahoru