Omlouváme se, ale stránka Gymnázia bez JavaScriptu nefunguje správně. Prosím zapněte si JavaScript k načtení webu.

Projektový den

Dne 15. května 2024 se na Gymnáziu v Rožnově pod Radhoštěm uskutečnil projektový den k oslavě 20. výročí vstupu České republiky do Evropské unie. Samotná akce byla organizována Studentským parlamentem ve spolupráci s pedagogickým sborem. Celý den se nesl v duchu „škola hrou“, a proto probíhala primárně praktická výuka. Cílem akce bylo žákům ukázat důležitost EU a její vliv na naše každodenní životy.

Celým dnem studenty provedla tématika Evropské unie. Pro žáky byla připravena celodenní týmová hra, při které obcházeli jednotlivá stanoviště, kde se dozvěděli propojení jednotlivých předmětů na gymnáziu s Evropskou unií.

Ještě před samotným rozesláním na stanoviště žáky alespoň prostřednictvím videa pozdravili předseda vlády Petr Fiala, europoslankyně Markéta Gregorová, pracovník v evropské komisi a také náš absolvent Filip Křenek. Jakmile se žáci rozběhli na stanoviště, čekala na ně první aktivita, při níž dostali za úkol nakreslit vlajku Evropské unie. Jsme také moc rádi, že se nám podařilo na akci pozvat zástupce ostravského eurocentra, kteří žákům představili možnosti vycestování, program Erasmus a další programy financované z fondů EU.

Projektový den byl zakončen v tělocvičně, kde se žáci mohli zapojit do kvízu, ve kterém si ověřili, co vše si ze samotného dne odnesli. Pro tři nejlepší byly připraveny drobné ceny. Následně jsme přešli k ohodnocení týmů. Závěrem nás navštívila paní Zuzana Fišerová, radní pro školství a kulturu Zlínského kraje, která předala ceny třem nejlepším týmům.

Pořadí týmů bylo následující:

  1. místo: Ríšovi podřízení
  2. místo: 12 měsíčků
  3. místo: Tým 21

Děkujeme všem, kteří se na organizaci tohoto dne podíleli, a také za veškerou pomoc a podporu. Těšíme se na další společné akce!

Váš Studentský parlament ☺

Přejít nahoru