Omlouváme se, ale stránka Gymnázia bez JavaScriptu nefunguje správně. Prosím zapněte si JavaScript k načtení webu.

Pohár Josefa Masopusta

V úterý 14. 10. 2014 vyrazili zástupci naší školy – Gymnázia Rožnov pod Radhoštěm – na okrskové kolo Poháru Josefa Masopusta ve velkém fotbale SŠ. Jelikož se sešly dva týmy, Gymnázium Rožnov p. R. a SSIEŘ Rožnov p. R., postupový klíč byl jasný, kdo zvítězí – postupuje dál.

Hlavním favoritem byla SSIEŘ, ale naši fotbalisté, házenkáři, cyklisté či biatlonisté se však do souboje vrhli s velkým nasazením a soupeře nepustili k vážnému ohrožení branky, chráněné Lubomírem Pivoňkou. Ještě větší radost pak propukla v řadách hráčů našeho gymnázia, když v 12. minutě otevřel skóre, po rychlém úniku, Dan Adensam. Soupeř byl průběhem tohoto střetnutí poněkud zaskočen a to podporovalo dobrý výkon našeho týmu, především dobře fungující obrany. Smolný okamžik pak přišel v minutě 18, kdy se míč po tečované střele dokutálel až do naší sítě. Soupeř se tímto gólem uklidnil a přebral kontrolu nad utkáním, kterou pak korunoval hlavičkou po rohovém kopu. Škoda, že k obratu došlo těsně před koncem 1. poločasu. V druhé půli se hrál hodně ofenzivní fotbal a oba týmy se dostaly do několika příležitostí, viz. hlavička Jana Graclíka do břevna soupeřovy branky. Skórovat se však podařilo již jen SSIEŘ a to ze sporného pokutového kopu ? a po pěkné střele z 20m.

Ačkoli výsledek 1:4 nevypadá příliš dobře, všichni naši hráči si zaslouží uznání, protože bojovali statečně a především pohodová nálada v týmu i celková atmosféra v tomto utkání zanechaly dobrý dojem na trenérovi i nestranném rozhodčím.

Sestava Gymnázia Rožnov: Pivoňka Lubomír, Vavrys Ondřej, Dvořák Tomáš, Bil Martin, Graclík Jan, Riedel Vilém, Španihel Štěpán, Cabák Ondřej, Hrůzek Jan, Slovák Martin, Ondryáš Simon, Podešva Martin, Adensam Dan, Solanský Pavel

Sportu zdar

Jakub Janíček

 

Přejít nahoru