Omlouváme se, ale stránka Gymnázia bez JavaScriptu nefunguje správně. Prosím zapněte si JavaScript k načtení webu.

Turistický klub: výlet č. 2 – Velký Javorník

Vzhledem k počasí, které vládlo celým podzimním prázdninám, se druhý výlet domluvil už na sobotu 1. 11. s jednoduchým cílem – využít krásné počasí naplno.

Tentokrát se vycházelo z Frenštátu p. R., odkud se přes skokanský areál a Horečky razilo na Velký Javorník. Dále se pokračovalo na Malý Javorník a z něj kolem pramene Jičínky až do Rožnova.

O tom, že se tentokráte poněkud zapotíme, nás přesvědčilo už úvodních 428 schodů podél skokanského můstku. Odměnou nám pak byla návštěva zvoničky na Horečkách. Po prvních pár metrech a kapkách potu se počasí rozhodlo, že bude rebelovat a poslalo na nás mlhu, se kterou se však taková nebojácná skupina umí vypořádat s humorem. Ten nás doprovázel až na vrchol. Na Velkém Javorníku jsme posvačili, potkali dalšího člena gympláckého sboru (ano, i tentokrát) a na rozhledně jsme pak obdivovali buď bílé hory všude kolem nás, nebo nádherná panoramata vyrytá do dřevěných destiček. Cestou (nejen) dolů do Rožnova pak výletníci největší zalíbení shledali ve vzájemném předávání kotníkové bandáže.

Těší mě, že zájem o turisťák se rozrůstá nejen mezi studenty, kterých bylo 11, ale že i dospělých přibylo (v konečném počtu 5, včetně učitelů Ehla, Malíka a Mlnaříka). Jediný pes však na posily stále čeká.

Je za námi tedy další, i přes pár drobností opravdu vydařený trip!

Přejít nahoru