Omlouváme se, ale stránka Gymnázia bez JavaScriptu nefunguje správně. Prosím zapněte si JavaScript k načtení webu.

Učitelé Gymnázia Rožnov pod Radhoštěm vyrazili za sportem

Nejen studenti, ale i učitelé mohou reprezentovat svou školu na sportovních akcích. Jedna taková se konala v pátek 12. 12. 2014 na ZŠ 5.kvěna.

Volejbalové turnaje učitelů rožnovských škol mají v našem městě již dlouholetou tradici. Letošní účast 9 týmů z Rožnova a blízkého okolí slibovala nejen kvalitní sportovní výkony, ale především poukazuje na znovu rostoucí zájem o tuto sportovně-společenskou akci.

Gymplácký tým pronásledovaný poslední roky sérií zranění kotníků nezklamal ani letos, a tak se na srazu v 14.00 sešlo pět statečných. Již první kroky nás přesvědčily, že si toto odpoledne pořádně užijeme. Alešova jízda blátivým tobogánem vnesla do našich řad veselou náladu a tu jsme drželi, i když jsem cestu na turnaj absolvoval celkem třikrát (zapomenuté kraťasy). Na 5. květnu nás již čekal Jarda, a tak jsme se mohli připravit na první zápas se SVČ Rožnov. S těžkým soupeřem, v neznámém prostředí, jsme si zdárně poradili a nasměřovali se k cíli, vyhrát jednu ze tří tříčlenných skupin. Mezitím dorazili naši dvou či čtyřnozí fanoušci
i zbytek realizačního týmu včetně Tomáše, který zvažoval, zda nastoupit a vyzkoušet tak dlouhodobě zraněný kotník.
Průběh druhého zápasu se SŠIEŘ napomohl rozhodování, a tak jsme svou skupinu vyhráli. Postup do finálové skupiny a především předvedená hra náš tým ještě více namotivovala na dalšího soupeře ZŠ Podskalka. Všechno fungovalo, dobré pole, skvělé nahrávačky, úspěšné útoky a vítězství v prvním setu. Soupeř se však v průběhu turnaje také set od setu zlepšoval, načež pro sebe získal druhý set. V koncovce třetího setu jsme však ukázali pevné nervy a tím si vybojovali finále s druhou odmocninou (Střední školou zemědělskou). S tímto soupeřem však nemáme dobrou bilanci a bohužel se to potvrdilo i na tomto turnaji. Lehkost a jistota, které nás provázely celým turnajem se vytratily a po dvousetové prohře jsme obsadili celkové 2. místo v turnaji.

Na závěr musím zhodnotit tento turnaj za velmi vydařený. Zahráli jsme si pěkný volejbal, pozdravili se se svými kolegy z jiných škol a především návrat Tomáše do týmu je důvodem, že na tento turnaj budeme dlouho vzpomínat.

Na další volejbalovou akci se těší družstvo ve složení (Eva  Zakopalová (N), Veronika Vašutová (N), Jan Lalík (B+S), Aleš Daehne (B+S), Jaroslav Knesl (B+S), Tomáš Tkadlec (B+S), Jakub Janíček (B+S) a zatím nehrající členové Alena Gallová, ochořelá Helena Rudněvová a zraněný Richard Ehl).

Přejít nahoru