Omlouváme se, ale stránka Gymnázia bez JavaScriptu nefunguje správně. Prosím zapněte si JavaScript k načtení webu.

Florbalistky Gymnázia Rožnov pod Radhoštěm jsou vícemistryněmi kraje

V každoročním lednovém shonu si našly studentky 1. a 2. ročníku vyššího gymnázia čas na Pohár českého florbalu. Ačkoli se tomuto sportu žádná z dívek nevěnuje, obětovaly některé z nich pro úspěch týmu účast v jazykových soutěžích či známku z biologie. A stálo to za to, na tuto akci dlouho nezapomenou!

Na trénink a sehráni nebyl čas, hokejky si děvčata rozebraly a ráno v 6.30 sraz na nádraží. Před nástupem do vlaku první drobné zaváhání, nefunguje terminál na platby kartou. Děvčata se musí složit na část jízdenky :). Díky Kači! Cesta v pohodě, dospáváme. 8.32 jsme v Otrokovicích a máme 28 min. na to dostat se do haly. Naštěstí se trenér podíval doma do mapy, a jelikož se v tomto městě vyzná, najisto vyráží směr hala. Po pár minutách otázka pro kolemjdoucího, kudy? Prohlídka Otrokovic začíná. Jeden a půl hodinová procházka krásnými industriálními místy Barum Continental či teplárnami Otrokovice sebrala i věčně usměvavým volejbalistkám ze Stříteže náladu. 10. 05 jsme promrzlí na kost, v hale s 65min. zpožděním. Hrajete za 5minut dvojzápas s Otrokovicemi, Valmez nedojel. Po pěti minutách čeká plná hala (probíhal zde i turnaj chlapců) dalších 5 minut na naši brankářku odmítající si na střídačce obléci vyztužené kalhoty. Eva je v nich a hrajeme. Soupeřky jsou florbalistky a my nevíme, kde -kdo hraje. Bojovností eliminujeme soupeřovu techniku a dokonce jdeme do vedení. Katka skóruje pěknou střelou z poloviny hřiště. Soupeřky to nakopne a přidají na důraze – my taky :). Výborné zákroky brankářky Evy nás drží ve vedení. Smolný gól z chumlu před brankou a poté druhý před koncem poločasu však obrací poločasový stav. Druhý poločas byl v soupeřově režii a my jsme se jen poskromnu dostávali na soupeřovu polovinu. Dobrou obranou i výkonem brankářky jsme však udrželi výsledek 2:1, který živil naději do druhého zápasu. Druhý zápas vypadal z našeho pohledu mnohem lépe, soupeřky jsme zatlačili a Tereza Bolfová trefila krásnou střelou tyč soupeřovy brány. Se zlepšeným výkonem nás však opustilo štěstí a soupeřkám se povedly dvě akce, které rozhodly o vítězství Otrokovic 2:0 a postupu do republikové kvalifikace.

Naše děvčata předvedla na turnaji bojovný, postupně zlepšující se výkon. Družstvo složené ze sportovkyň věnujícím se jiným sportům ukázalo, že ani florbalové hokejky jim nejsou cizí a již se těšíme na příští rok. Cestu do Rožnova jsme již našli bez problémů!

Děkuji těmto studentkám za reprezentaci školy: Eva Petruželová, Dagmar Hladká, Barbora Podešvová, Kateřina Dvořáková, Magdaléna Grůzová, Tereza Bolfová, Karolína Božáková, Veronika Fišerová, Eva Hlisníkovská, Pavla Křištofová a Tereza Martiňáková.

                                                                                            Sportu zdar  J. J.

 

Přejít nahoru