Omlouváme se, ale stránka Gymnázia bez JavaScriptu nefunguje správně. Prosím zapněte si JavaScript k načtení webu.

Mettingen 2015 (2. část výměnného pobytu)

Druhá část výměnného pobytu začala ve čtvrtek 28. 5. 2015, když jsme se sešli na autobusovém nádraží a i přes brzké ranní hodiny (2:30) jsme byli plni elánu a těšili jsme se na cestu. Naší první velkou zastávkou v Německu se staly Drážďany. Měli jsme možnost prohlédnout si historické jádro města a užít si nádherné výhledy na řeku Labe. Po prohlídce jsme se opět vydali na cestu a za doprovodu kytary a zpěvu nám cesta rychle ubíhala. Přivítání v Mettingenu bylo velmi milé a již další ráno, v pátek, jsme měli možnost prohlédnout si zdejší školu a společně s našimi německými přáteli strávit den plný her a zábavy.

V sobotu nás čekal náročný den-na programu bylo sjíždění řeky Hase. I přes prvotní obavy to byla zábava a neodradily nás ani nevlídné podmínky počasí. Až na malý zádrhel, zaseknutí našeho člunu na jezu uprostřed řeky, výjezd probíhal v poklidu.

Nedělní volný program v rodinách znamenal pro každého něco jiného ? někteří navštívili ZOO, někteří plavecký bazén, ale většina se zúčastnila bowlingového klání. Museli jsme ale také trochu odpočívat, protože nás stále čekal nabitý program.

Pondělní návštěva Brém obsahovala nejen prohlídku po městě, ale i návštěvu komplexu Universum Bremen, kde jsme si prohlédli zajímavé interaktivní exponáty zaměřené na přírodu, člověka a techniku.

Úterní Kolín jsme si i přes drobnou únavu užili. Z exponátů Římsko-germánského muzea jsme byli unešeni. V centru mohli odvážlivci navštívit věž katedrály, která po zdolání 533 schodů nabízela úchvatné výhledy na celé město a jeho okolí. Vše jsme zakončili prohlídkou muzea Čokolády a Olympijského muzea, ke kterým jsme se dopravili parníkem, a cesta po Rýnu nám ukázala krásná zákoutí tohoto města.

Středa patřila workshopům. Žáci rozdělení do skupin (zeměpis, hudba, sport, dokumentace) už netrpělivě očekávali večerní zakončení úspěšného týdne. Se slzami v očích jsme se loučili s našimi výměnnými studenty. Věříme, že se s nimi ještě někdy setkáme.

Za celý pobyt jsme získali mnoho zkušeností, seznámili jsme se s novými lidmi, poznali tamější kulturu, tradice a zvyky, procvičili jsme si mluvu v cizím jazyce a také jsme stmelili náš kolektiv.

Tereza  Bergová,  Barbora Koláčková    4. A8

Přejít nahoru