Omlouváme se, ale stránka Gymnázia bez JavaScriptu nefunguje správně. Prosím zapněte si JavaScript k načtení webu.

Chorvatsko 2015

4. – 13. září 2015 se po roční pauze znovu uskutečnil sportovní kurz třetích ročníků v Chorvatsku, konkrétně na ostrově Lošinj v Jaderském moři. V pátek v odpoledních hodinách jsme se tedy nasáčkovali do autobusu a vyrazili vstříc dobrodružstvím. Nočním trajektem jsme se dostali na ostrov, kde na nás již čekal náš kemp Čikat a hlavně nádherné prostředí.

První den nás sice zastihla bouřka, ale další dny již byly plné slunce. Byli jsme ubytováni v chatkách a rozděleni do skupin. Po volnějším programu nás již čekal program nabitý sportem. Na kolech nás proháněla vedoucí profesorka Petersová, svého ježka či mušli si každý zkusil vylovit pod dohledem profesora Solanského, volejbal vedla profesorka Zakopalová a na pálavách jsme brázdili vody se vždy pozitivně naladěným profesorem Janíčkem. Mimo studenty a profesory zde byl ještě další doprovod složený většinou z absolventů našeho gymnázia. Kromě dnů sportu zde byly i dny volné, kdy jsme měli možnost si například prohlédnout nádherné město Mali Lošinj a jeho okolí. Jídlo bylo pouze na nás, a tak se někteří naučili i vařit. 🙂 Také jsme se rozhodli okusit i zdejší mořské speciality či jsme vsadili na jistotu (pizza). Velmi překvapil náš skvělý doprovod s vlastnoručně nachytanými chobotnicemi.

Po hodinách plných píle nastal den soutěžní, kde si to rozdala jednotlivá družstva a někdy se předvedli i kantoři. Po prosluněném týdnu plném pohody nastal však čas návratu ke gymnáziu, kde už čekali starostliví rodičové. Nezbývá než poděkovat za skvělou akci s výbornou partou.

Jakub Podešva 3. A, Gymnázium Rožnov pod Radhoštěm

Přejít nahoru