Omlouváme se, ale stránka Gymnázia bez JavaScriptu nefunguje správně. Prosím zapněte si JavaScript k načtení webu.

Hopan 2015/16

Na poslední chvíli se letos před Vánocemi dával dohromady tým skokanů našeho gymnázia k 31. ročníku rožnovského “Hopana”. Vzhledem ke zranění rekordmana Kryštofa Havla a účasti přislíbené pouze Petrem Kejharem a Katkou Janečkovou, vyrazil jsem letos lovit skokanské talenty do řad prvních ročníků. Valentýna Havlová po podzimním rekordu školy byla jasná volba, ale kdo doplní chlapeckou část týmu? Sourozenci Ondra a Vojta Čížovi budou mít z házené dobrý odraz a o dynamice Olivera Dvořáka není pochyb. Jak na tom však budou technicky?

Cíl pro letošní rok byl najít šikovné skokany a eventuálně pokořit hranici 600cm v kategorii družstev. Soutěž se vyvíjela dobře, Katka obsadila pěkné
3. místo výkonem 130cm a Valentýna suverénně vyhrála soutěž dívek v novém rekordu soutěže 153cm. Chlapci se zpočátku hledali, než našli správný odraz a vyladili techniku. Vojtovi se málem stala osudná výška 135cm, kterou zdolal až třetím pokusem. Poté se však již srovnal a bez větších zaváhání si doskákal pro druhé místo výkonem 160cm. Stejného výkonu dosáhl i Oliver, který díky horším pokusům na výšce 155cm obsadil místo třetí. Petr skočil 153cm díky nimž obsadil pěkné 6. místo a Ondra se se 147cm umístil osmý.

Soutěž družstev jsme vyhráli výkonem 603cm. Tělocvičnu jsme tak opouštěli s dobrou náladou a s vědomím, že v prvních ročnících máme řadu talentovaných skokanů.

Děkuji všem “hopanům” za reprezentaci školy a těším se zase za rok 🙂

Skokům zdar  J.J.

Přejít nahoru