Omlouváme se, ale stránka Gymnázia bez JavaScriptu nefunguje správně. Prosím zapněte si JavaScript k načtení webu.

Největší souboj svedly mladé volejbalistky samy se sebou

Po dlouhém očekávání vyrazila děvčata nižšího gymnázia na Horní Bečvu, aby prodala své celoroční tréninkové úsilí a postoupila do dalšího kola školního volejbalu. Vstupovat do turnaje v roli favoritek je velmi ošidné, o čemž se holky přesvědčily hned v základní skupině. První zápas proti Vidči. Bez rozpinkání, žádné místo na podání a hlavně strašně vysoká síť = psychicky zlomené družstvo. Jednoduché balony končí v síti, podání k ní ani nedoletí nebo končí ve zdi, na hřišti si holky zavazí, nikdo si nevěří a první set je ztracen. Druhý set není o moc lepší, ale vyvarujeme se nevynuceným chybám, Vanda párkrát dobře zaleje a hlavně Lucčina série na podání nám zajistí vítězství v setu i zápase. Hned hrajeme další zápas, v němž nelepšíme hru, ale nakonec vyhráváme nad Hutiskem první set. Druhý set však na děvčata opět dopadla “deka” a díky horšímu skóre prohráváme zápas a čekáme na výsledek našich dosavadních soupeřek, jestli vůbec postoupíme ze skupiny. Vše dobře dopadá a jako druzí postupující vyzýváme vítěze A skupiny ZŠ Videčskou.

Před semifinálovým soubojem stáhneme trochu síť, aby se alespoň přiblížila žákovské kategorii, a do zápasu rázem nastupuje sebevědomější tým. Obraz hry se zlepšil, začali jsme smečovat, lepší pohyb na hřišti i nahrávačky si začaly více věřit. Přesto se nevyvarujeme řadě zbytečných chyb, kterými zápas neustále dramatizujeme. Vítězstvím 2:0 si nakonec zajišťujeme postup do krajského kola a ve finále můžeme Hutisku vrátit ranní porážku. Finálový souboj nakonec vyhráváme a již se těšíme na další kolo v Hovězí, kde jsme všichni zvědaví, co předvedeme :)?

Jsem rád, že si naše sebevědomé volejbalistky zažily těžké chvíle a pevně věřím, že jejich odraz ze samotného dna je posílí a dále již budou pokračovat ve stále lepšících se výkonech.

Sestava: Monika Rudněvová (c), Vanda Machálková, Anička Lázničková, Lucie Kalužová, Anička Chumchalová, Laura Kantorová, Michaela Rohaľová, Eliška Dorušková a Maruška Žlebčíková.

Sportu zdar    J.J.

Přejít nahoru