Omlouváme se, ale stránka Gymnázia bez JavaScriptu nefunguje správně. Prosím zapněte si JavaScript k načtení webu.

Závod všestrannosti mládeže

Čtrnáctý ročník Závodu všestrannosti mládeže připravila ve středu 24. 5. 2016 Městská policie Rožnov pod Radhoštěm. Na trať závodu, dlouhou 4,5 kilometrů, se vydalo třináct čtyřčlenných družstev. Účastníci museli předvést své dovednosti ve střelbě ze vzduchové pistole, hodu granátem, jízdě na kole, překonat potok pomocí lana či prokázat odvahu jízdou na laně. Součástí závodu bylo také předvedení znalostí ze zdravovědy, silničního provozu, recyklace či práce s buzolou.

Náš tým ve složení Radka Lindovská, Karin Janošková, Vít Kejhar a Max Majer se v konkurenci 13 týmů umístil na skvělém 2. místě a za svůj výkon si odnesl hodnotné ceny.

Závod všestrannosti mládeže odstartoval ve středu 25. května. Start i cíl byl na rožnovských skokanských můstcích a všechna přihlášená družstva musela absolvovat nejen 4,5 km náročné trasy, ale také splnit úkoly na desíti soutěžních stanovištích. “Hned na začátku závodu musela družstva zvládnout náročné stoupání ke zřícenině hradu Rožnov. Tím se dostaly na nejvyšší bod na trati (522 m.n.m.). Následoval sestup, při kterém musela družstva prokázat na soutěžních stanovištích znalosti například z bezpečnosti silničního provozu, topografie, zdravovědy nebo ekologie,” prozradil Michal Vašut z pořádající Městské policie Rožnov pod Radhoštěm. “Soutěžila čtyřčlenná smíšená družstva žáků sedmých tříd nejen z Rožnova, ale i z obcí mikroregionu. Kromě testování znalostí je čekalo také ručkování na laně nebo střelba ze vzduchovky,” upřesnil Vašut.

 

Děkuji všem závodníkům za skvělou reprezentaci naší školy a těším se na příští rok, kdy tato soutěž čeká na současnou 1. A8.    J.J.

Přejít nahoru