Omlouváme se, ale stránka Gymnázia bez JavaScriptu nefunguje správně. Prosím zapněte si JavaScript k načtení webu.

TURISTICKÝ KLUB NEZAHÁLEL DOKONCE ANI V LÉTĚ!

“Turisťák” využil společného setkání některých kantorů, jejich druhů či ratolestí (mezi nimi mj. i studentek našeho ústavu) v Jeseníkách a jeden krásný srpnový den se vydal ze Stříbrnic u Starého Města pod Sněžníkem na hlavní evropské rozvodí, k prameni řeky Moravy – na Králický Sněžník.

Počasí nám přálo, obloha vymetená, pouze po poledni na vrcholu se nám jesenické či krkonošské hřebeny zahalily do typicky letního oparu. Obdivovali jsme nejen báječné výhledy, ale také všelijaké biologické a geologické nálezy (housenky nočních motýlů, vřesoviště, hákové či vlajkové stromy, kamenná moře,…) nebo kulturní pozůstatky. Ze tří pramenů a především zdroje Moravy jsme pili a ke konci se na chatě Návrší i občerstvili.

Celodenní pohodovu atmosféru můžete nasát z přiložených snímků. Zbylí kolegové, kteří z rozličných důvodů (trávící problémy, zranění nebo “Richarde, kolikrát ti mám říkat, že nikam nejdu, mně se nechce!”) zůstali na chalupě v Nových Losinách, mohou – podobně jako vy ostatní – litovat, že se nepřidali nebo jednoduše přidat nemohli. Další možnost ale nastane nyní, se začínajícím babím létem. Během podzimu se plánují další 3 akce klubu! Budu se na vás těšit!

RE

Přejít nahoru