Omlouváme se, ale stránka Gymnázia bez JavaScriptu nefunguje správně. Prosím zapněte si JavaScript k načtení webu.

Zpívání pro radost

V sobotu 25. března 2017 proběhl v Rožnově pod Radhoštěm již 3. ročník hudebního festivalu Zpívání pro radost, kterého jsme se s Juventusem rádi zúčastnili. Letos byla tato akce podpořena starostou města v rámci oslav založení Rožnova pod Radhoštěm.

Jedná se vždy o milé setkání různých pěveckých sborů rozdílných věkových kategorií, které organizuje rožnovský Klub seniorů vždy s velkým zápalem, škoda jen, že podmínky pro vokální hudební akce nejsou v Rožnově nejlepší; myslím tím především akustiku, a tím pádem kvalitní nazvučení tělesa s odposlechy, které jinak nemůže dolaďovat, a samozřejmě i dostatečný reprezentativní prostor pro 30členné soubory.

Letos se v programu představily tyto sbory: Kapky, Hvězdička, Juventus, Priekopčanka, Janáček z Frýdlantu i Luhačovic, Hedvika a Rosénka; o zajímavý a pestrý program bylo tedy patřičně postaráno.

I my jsme si připravili různorodý repertoár – od živelné maorské haku (kde si každý něco zahákuje do prostoru?, ale nejlépe to očividně natrénovala naše Máří, což kvalitně zúročila ve svém sólovém HELE – heLE jde :D), přes spirituály (neztratily se ani začínající sólistky Kája s Klárkou, až po klasickou lidovku (kde magickým sovím houkáním mocně vábíme tura do věna). Poorman byl trošku pomalého rytmu, nu což, ale Babě se Eliška statečně nepoddala.

Myslím, že z našich legendárních výstupů se tento postupně stane také legendou  :D. Děkuji všem za odvahu, čas a chuť si zazpívat a Ivě za krásný klavírní doprovod, který si téměř zalistařila spatra (jako vždy) – díky moc 😉

a najdete nás i na YouTube 😉

Přejít nahoru