Omlouváme se, ale stránka Gymnázia bez JavaScriptu nefunguje správně. Prosím zapněte si JavaScript k načtení webu.

Lyžařský kurz tříd 1. A, 1. B a 5. A8 na Horní Bečvě

Co je to za zimu bez lyžování a zimních radovánek? Sice až v březnu, přesto jsme si všeho na našem lyžařském kurzu užili dost.

V pondělí 7. 3. 2022 se všichni nadšení lyžaři ze tříd 1. A, 1. B a 5. A8, sešli na Pekárnách na Horní Bečvě, které se po zbytek týdne staly naším útočištěm. A proč ztrácet čas? Po ubytování rovnou na Rališku. Počasí nám přeje, máme azuro, a tak lyžujeme celý den jen s přestávkou na oběd. Po celodenním ježdění a po hrách, které proběhly v jídelně po večeři, si užíváme poklidný večer s kamarády na pokojích.

Další ráno učitelé pochopili, že rozcvičku musí udělat povinnou, jelikož na nepovinnou se dostavilo jen pár odvážlivců. Také dnes je první dělení na sjezdaře a běžkaře. Sjezdaři jdou na Rališku a zbytek bere běžky a busem se vydává na start trasy. Podmínky byly skvělé, teplota kolem bodu mrazu, stejně jako nálada u některých lyžařů. 10 kilometrů dlouhou trasu zakončujeme sjezdem Rališky. Někteří se už odpoledne nezvedli a zůstali odpočívat na ubytovně, zbytek opět na sjezdky. Večer hry (židličky) a diskotéka.

Na povinnou rozcvičku se už dostavila většina lyžařů. Středa je krizový den, a tak odpoledne hrajeme anglický Kriskros. Dopoledne ale opět vyráží skupina na běžky a ostatní na sjezdovku. Večer hrajeme živé pexeso, kdy učitelé hledají dvojice.

Další den zase jezdíme a moc si to užíváme, jen škoda, že už se pobyt chýlí ke konci. V pátek naposledy na svah. Ještě před tím však největší odvážlivci a otužilci vyzkoušeli teplotu přehrady. A nakonec místo závodu na sjezdkách závodíme v biatlonu. To byla taky sranda. Po celou dobu našeho pobytu se hrála hra vršky. Spočívala v tom, že když jsi získal vršek, musel jsi ho předat dál. Skvěle nás to odnaučilo věřit všem kamarádům, ale zábavné to bylo. Po vyhodnocení všech her se tedy po úžasném týdnu loučíme.

Děkuji všem spolužákům a hlavně učitelům za krásný zážitek!!!!!

Zuzana Petřvalská 1.B

Přejít nahoru