Omlouváme se, ale stránka Gymnázia bez JavaScriptu nefunguje správně. Prosím zapněte si JavaScript k načtení webu.

Rok v USA

Studenti Gymnázia Rožnov pod Radhoštěm mají možnost získat stipendium v populárním Programu pro budoucí lídry (FLEX), který je plně hrazen Ministerstvem zahraničí USA. Mají tak možnost vyzkoušet si život amerického teenagera, bydlet rok v americké hostitelské rodině a studovat na americké střední škole. Do programu se můžou hlásit studenti prvních a druhých ročníků, kteří se narodili mezi 15.5.2005 a 15.7.2008. Přihlášku naleznete na této webové adrese: ais.americancouncils.org/flex

Ve školním roce 2021/2022 se naše studentka Zuzana Podešvová přihlásila do programu Flex, úspěšně získala stipendium a byla vybrána ze 634 uchazečů!  V současné době tak pobývá ve státě Wisconsin, poblíž hlavního města Madison. A jak se na svou zkušenost dívá?

“Na Flex jsem se přihlásila, protože jsem prostě chtěla mít tu zkušenost. Zkušenost ti nikdo nikdy nevezme. Chtěla jsem si vyzkoušet žít jeden rok úplně jiný život, vystoupit z komfortní zóny, poznat nové lidi a kulturu a otestovat sama sebe, jestli to všechno zvládnu. Teď jsem tu zatím jeden měsíc a musím říct, že za to úsilí, dostat se do programu, to rozhodně stálo! Pokud taky přemýšlíš nad přihláškou, zkus to, jdi do toho, stačí jen moc CHTÍT a třeba to vyjde! Good luck!:-)”

Termín odevzdání přihlášek je 13.10.2022. V případě zájmu o konzultaci kontaktujte Kateřinu Děckou.

Kateřina Děcká

Přejít nahoru