Omlouváme se, ale stránka Gymnázia bez JavaScriptu nefunguje správně. Prosím zapněte si JavaScript k načtení webu.

Okrskové kolo v basketbale

Dne 28. 4. se zúčastnili žáci Gymnázia Rožnov pod Radhoštěm Jaroslav Pešek, Radek Masařík, Jonáš Hrachovec, Michal Vašek, Filip Lukašík a František Daněk okrskového turnaje v basketbale. Po rozlosování nás čekal v prvním zápase těžký soupeř – domácí výběr ZŠ Pod Skalkou. Průběh zápasu se pro nás nevyvíjel ideálně, ale naši studenti prokázali morální odhodlání a na poslední chvíli zápas otočili ve svůj prospěch na konečných 11:12.

Nabuzeni tímto úspěchem nedali v dalším zápase soupeřům ze ZŠ Videčská šanci a vyhráli jednoznačně, rozdílem třídy 19:3. Nejvíce bodů včetně dvou zdařilých trestných hodů zaznamenal Radek Masařík.

Náš poslední zápas rozhodoval o postupujícím, neboť ZŠ 5. Května v turnaji rovněž nezaváhala a vyhrála oba své předchozí duely. Motivace byla veliká, odhodlání neskutečné a zápas strhující. Oba týmy se v průběhu přetahovaly o vedení, nakonec ale naši soupeři prokázali větší kondiční připravenost, štěstí v zakončení a vyhráli 16:11.

Naše reprezentanty je potřeba pochválit za jejich bojovnost, odhodlání a férový přístup. V průběhu celého turnaje jsme prokázali, že se na rožnovském gymnáziu basketbal hrát umí.

Ondřej Kašlík

Přejít nahoru