Omlouváme se, ale stránka Gymnázia bez JavaScriptu nefunguje správně. Prosím zapněte si JavaScript k načtení webu.

Ohlédnutí za námořní výpravou do Skotska

Tehdy nadešel ten den, Velikonoční pondělí, kdy se celá výprava do Skotska sešla před branou gymnázia u přistaveného autobusu. Tehdy jsme ještě netušili, že se tento dopravní prostředek stane pro většinu týdne naším druhým domovem. 

Po pečlivé kontrole jsme mohli vyjet. Cesta nebyla krátká, ale těm nejšťastnějším z nás se ji podařilo alespoň částečně využít spánkem. Trochu polámaní, ale plní nadšení, jsme ráno dorazili do Nizozemska, do Amsterdamu. Po noci v autobuse byla procházka městem snad únavnější než velký výšlap, ale i přesto byl Amsterdam krásný. Když všichni nakoupili tulipány a zásoby na palubu, přemístili jsme se do přístavu. Čekal nás trajekt a námořní plavba! 

Naše výprava přes půl Evropy se chýlila ke zdárnému konci a my konečně poznali své rodinky, které si nás vzaly na starost. 

Okamžitě jsme naskočili do plně nabitého programu. Pro začátek Edinburgh, kde doufejme každý viděl i něco jiného, než naší průvodkyní opěvovaný Primark. Byla nám představena i krása univerzity v St. Andrews, kde nechyběla písečná pláž a mušle. Nebyli jsme ochuzeni ani o hledání Nessie v? jezeře Loch Ness. 

Program byl přece jen naplánován na minuty! 

Když jsme dostali “poslední možnost nakoupit dárky domů”, bylo jasné, že se náš čas ve Skotsku chýlí  ke konci a čeká nás dlouhodlouhá cesta domů. 

Vendula Zemanová, 5A8

Přejít nahoru