Omlouváme se, ale stránka Gymnázia bez JavaScriptu nefunguje správně. Prosím zapněte si JavaScript k načtení webu.

Adventní koncert v domově seniorů

Dne 19. 12. 2012 se v Domově seniorů uskutečnil 4. adventní koncert v hudebním provedení studentského sboru Juventus z Gymnázia v Rožnově pod Radhoštěm, kterým vyvrcholila slavnostní předvánoční duchovní atmosféra pro seniory.

Studenti si připravili skladby od barokní hudby Adama Michny z Otradovic (Vánoční magnét a spasitel, Chtíc, aby spal) přes polyfonii (Poor man lazrus) a vánoční spirituály (Amen, Z Betléma se ozývá) až po světové (Tichá noc), valašské (Svatá doba) a tradiční české koledy (Jak jsi krásné neviňátko), které si na závěr všichni zazpívali společně. Slavnostní program zpestřili také hosté – studenti gymnázia se svými sólovými skladbami na klavír a  kytary. Opět se potvrdilo, co Rožnovan, to skvělý muzikant. Nakonec proběhlo předávání dárečků, které si žáci pro své velmi vnímavé a milé posluchače přichystali.

Koncert se setkal s velkým a dlouhotrvajícím potleskem  a Juventus děkuje v Domově všem za vřelé a krásné přijetí, kterého se jim dostalo.” Děkujeme, rádi se k Vám znovu vrátíme,” vzkazují své nejen vánoční poselství.

Přejít nahoru