Omlouváme se, ale stránka Gymnázia bez JavaScriptu nefunguje správně. Prosím zapněte si JavaScript k načtení webu.

Poslední hudební dozvuky adventu

“Krásný sváteční podvečer, dovolte mi, abych Vás jménem sboru Juventus z Gymnázia v Rožnově pod Radhoštěm všechny co nejsrdečněji přivítala na dnešním adventním koncertu v evangelickém kostele, který pořádáme jako přátelské setkání pro Vás – naše učitele, absolventy, přátele a všechny příznivce dobré hudby …,” tak přesně těmito slovy byl zahájen magického 21. 12. 2012 adventní vánoční koncert studentského sboru Juventus, který měl za úkol nejen příjemně a slavnostně naladit všechny příchozí posluchače, ale také jsme se těšili na každoroční opětovné setkání všech našich společných přátel. Dřevěný kostelík se zaplnil až po kůr, vzduchem se neslo jemné napětí a očekávání provoněné medovým dechem perníčků, takže se mohlo začít …

    Letošní program představoval bohatý průřez světovou i českou vánoční hudbou od období renesance  M. Preatoria, přes baroko A. Michny z Otradovic, dále spirituály J. Hairstona, N. Luboffa, Spirituálu kvintet – Z Betléma se ozývá, až po balady L. Cohena a E. Claptona či protest song J. Lennona a další skladby, o slovo se přihlásily i první vánoční koledy – Tichá noc, Svatá doba, které jsme si zazpívali společně.  Na koncert také přijali pozvání zajímaví vokální a instrumentální hudební hosté či výborní sólisté (téměř všichni byli či jsou studenty gymnázia), kterých bylo letos opravdu mnoho, zde jsou: cimbálovka Světlina pod vedením Marie Holišové z Hutiska Solanec, naše paní učitelka Hanka Děcká s doprovodem Zdeňka Hanáčka, Zuzka Kolečková a kytarista Petr Vašků, Lukáš Bojda a Vláďa Chmelař, na trubku zahrál Marek Bařák. Celý koncert doprovázela na klavír Ivana Kneslová a slovem provázela Monika Filáková.

Dobrovolné vstupné – výtěžek adventního koncertu (5 227 kč) – putovalo na pomoc uprchlíkům postiženým válečným konfliktem v Sýrii, a to prostřednictvím humanitární organizace Diakonie ČCE ve spolupráci se SLF, jež spoluzajišťuje přečkání zimy v uprchlických táborech v severním Jordánsku. Za všechny finanční dary velmi mnohokrát děkujeme, přejeme Vám úspěšný rok 2013 a těšíme se opět na přátelské setkání.

Přejít nahoru