Omlouváme se, ale stránka Gymnázia bez JavaScriptu nefunguje správně. Prosím zapněte si JavaScript k načtení webu.

Juventus zahájil svou letošní hudební sezónu zpěvobraním v Mikulově

Nový školní rok začíná a s ním i další list historie hudební sezóny našeho studentského sboru Juventus Gymnázia Rožnov pod Radhoštěm. A kde se nejlépe rozezpívat a patřičně naladit hlasy, vybrat repertoár a stmelit kolektiv než při zahajovacím soustředění, které jsme uskutečnili v malebném městečku Mikulově, které je pro umělce jako stvořené.

Zpívání začalo cestou vlakem přes Břeclav, kde jsme pozdravili před místním gymnáziem našeho “spolukolegu – zpívajícího muže”, a to jsme opravdu museli, neboť chlapi, a ještě k tomu výborní zpěváci, bývají ve sboru nedostatkovým zbožím 😉

Motoráček jsme tedy opustili v cílové stanici Mikulov a vyrazili jsme na prohlídku města, které skýtá opravdu nebývalé množství uměleckých, kulturních a jiných památek.

A co jsme stihli obdivovat za dva dny my? Začněme pravoslavným chrámem
sv. Mikuláše, dále procházka krásnou letní zahradou s renovovaným zámkem, jež vás přivede na historické náměstí s nádherným výhledem na křížovou cestu poutního místa Svatý kopeček, můžete obdivovat např. sgrafitový dům U Rytířů, kostel sv. Václava s dokonalou akustikou či navštívit Dietrichsteinskou hrobku majitele zámku.

Malá přestávka na obědové menu neuškodí, nejlépe v pravé irské hospůdce, a můžeme pokračovat tentokrát směr přírodní památka jeskyně Na Turoldu a po ní skvosty židovské komunity – synagoga se hřbitovem a jeho dávnými příběhy. Nezapomeňte ani na vyhlídku na Kozím hrádku, což je dělostřelecká věž s ochozem, která vám ukáže celé městečko pod vámi. Červené střechy domků se smějí jako malované pusy a lákají vás do chládku svých vinných sklípků, kavárniček a čajoven. Vše jsme ochutnali a můžeme jen doporučit.

A nejlepší je na tomto milém místě přátelská umělecká atmosféra, která nadšeně představí a ocení všechny vaše hudební pokusy, a tak jsme si pořádně zazpívali všude, kudy jsme putovali. Mikulov na nás bude jistě ještě dlouho vzpomínat a my na něj.

Přejít nahoru