Omlouváme se, ale stránka Gymnázia bez JavaScriptu nefunguje správně. Prosím zapněte si JavaScript k načtení webu.

Soustředění na Bystřičce

Soustředění na Bystřičce (26. – 27. 10. 2013) aneb jak to bylo aneb slíbená reportáž, kterou jsem musela splnit…

Je konec listopadu – krajina se nám zahalila sněhem, mrzne, někdy praští, zima si leze pod bundy, je třeba se zahřát nějakou příjemně pěknou vzpomínkou – a tou je pěvecké soustředění našeho sboru Juventus na Bystřičce.
Představte si nádherné slunečné počasí, útulná chatička čekající jen na nás a kupa plánů (tedy not), jak hezky letos začneme chystat adventní koncerty s předstihem :D. Nabalili jsme všechny nutné, nezbytné a ještě nezbytnější hmotné statky, velké odhodlání, pár hudebních nástrojů i vyrazili jsme v sobotu vstříc novým dobrodružstvím. Dopravní prostředky nás téměř nemohly pohltit, někteří řidiči vyzkoušeli sílu svých koní a také orientační smysly byly v permanenci (však když nevím kudy, na vlastní oči se přesvědčím, někdy raději i 2x) ale nakonec se podařilo a po zdolání všech bystřických kopcovitých nástrah jsme se uvelebili pod slunečníkem. Noty začaly lítat jako vážky nad zelenkavou hladinou a pasoucí se stáda koní na protějším břehu poklidně spásala poslední podzimní stébla za zvuků čtyřhlasu (někdy i neidentifikovatelného vícehlasu) spirituálů, Janáčkových originálních modulací či vánočních skladeb. Zvláště ty přilákaly také sousedy z blízkého okolí, kteří si pochvalovali naše koncertování v přírodě. Pouze Hail Holy Queen se rozhodla vzdorovat, ale jako královna si to mohla dovolit 😉 … to vše se mísilo s lákavou vůní připravovaného oběda šikovnými šéfkuchaři z našich řad. Ne, nic nechybělo k naší spokojenosti, a když jsme se prozpívali do hvězdné noci, rozdmýchali jsme v krbu poslední jiskřičky zubřanského uhlá tra la la la 🙂 Ručičky hodinek se posunuly zpět a dopřály nám ještě si prohlédnout hukvaldský kostelíček či zavolat na Ondráše, někteří se během procházky sice ztratili v kuchyňských zákoutích, ale byli šťastně nalezeni. A ráno? Ráno bylo moudřejší večera… V neděli jsme posbírali svých pár švestek, někteří i víc než 6 a pozdní nedělní oběd jsme již opět prožívali v rodinném kruhu.
Adventní koncerty se rychle blíží; trénujeme, zpíváme, ladíme a všechny Vás srdečně zveme, jen já to tak vidím, že bychom příště měli začít raději už v září,  pro jistotu? – pro radost … 🙂                                     (splněno a věnováno Claris)

 

Přejít nahoru