Omlouváme se, ale stránka Gymnázia bez JavaScriptu nefunguje správně. Prosím zapněte si JavaScript k načtení webu.

Nach den Franz Kafka Spuren (Po stopách Franze Kafky)

Dne 25. 10. 2023 jsme se se seminářem z německé konverzace zúčastnili exkurze “Po stopách Franze Kafky” v Praze. Objevovali jsme místa, kde Franz Kafka pobýval a prohlédli jsme si dvě jeho významné sochy, jednu od Jaroslava Róny a druhou od Davida Černého. Zavítali jsme také do kavárny Louvre, kterou spisovatel rád navštěvoval spolu se svým přítelem Maxem Brodem.

Povídáním o pražských památkách, které jsme po trase potkali, jsme si procvičili němčinu a na Hradčanském náměstí jsme si navíc připomněli 105. výročí založení Československého státu.

Procházku jsme zakončili u slavné točící se hlavy Franze Kafky vedle Národní třídy. Bohužel se mu v ní zrovna “něco vrtalo”, socha byla zahalena lešením a černou plachtou, na které byl nápis pouze v angličtině a češtině. Zřejmě autoři zapomněli, že Kafka psal pouze německy, tak připojujeme ještě náš překlad: “Etwas geht in meinem Kopf herum.” I tak jsme si však exkurzi velice užili a děkujeme paní učitelce Petersové za pestrou a inspirativní výpravu.

Studenti 8.A8

Přejít nahoru