Omlouváme se, ale stránka Gymnázia bez JavaScriptu nefunguje správně. Prosím zapněte si JavaScript k načtení webu.

Okresní přebor v šachu

Kdo o sobě může říci, že si zahrál v národním divadle? Šestici šachistů naší školy se to povedlo, když se postavili soupeřům z Valašského Meziříčí či Vsetína, ve Valašském národním divadle v obci Karolinka.

Vyrazili jsme do Karolinky poprvé a s velkým očekáváním. Kolik tam bude hráčů, týmů a na jaké úrovni se bude hrát? Neporazí nás nějací desetiletí kluci?

Chlapci dostali hned na začátku studenou sprchu, když absolvovali pěšky cestu z Velkých Karlovic do Karolinky ve vydatném dešti. V teple divadla se však brzy dali dohromady a mohli zasednout k šachovnicím na jevišti, kde se odehrálo pět šachových kol, v nichž každá střední škola (šachový klub) nasadila čtyři své zástupce. Hrálo se na 12 min., takže za půl hodiny byly první zápasy odehrány. Soutěžilo se ve třech kategoriích (1. a 2. stupeň + SŠ) a turnaje se zúčastnilo 113 hráčů vsetínského okresu.

Chtěl bych poděkovat všem našim reprezentantům za předvedené výkony, nejen že byli svým soupeřům vyrovnanými soupeři, ale zaznamenali i řadu vítězství, a i když to na medaile nestačilo, odjížděli jsme ze sklářské obce spokojeni a s odhodláním založit na škole vlastní soutěž. 😉

Takže brzy na viděnou u šachového stolku, kde se pokuste porazit naše reprezentanty Adama El Bakriho, Michala Hanáka, Otu Repáka, Ladislava Vangera, Aleše Vojkůvku či Jakuba Jurka a vybojovat si účinkování v národním divadle! 😉

Sportu zdar J.J.

Přejít nahoru