Omlouváme se, ale stránka Gymnázia bez JavaScriptu nefunguje správně. Prosím zapněte si JavaScript k načtení webu.

Mamzelle Nitouche

F.Hervé
(18.2.-10.3.1992)

Vážený diváku,

opereta Slečna Nitouche, kterou napsal v roce 1883 F.Hervé, se pod názvem Mamzelle Nitouche hraje dodnes. Patří k tomu nejlepšímu, co bylo ve světě operety vytvořeno.
Nejde nám o doslovný přepis, ale o přiblížení hry Vám, kteří se na svět kolem díváte tak, jako my.
Florimond Hervé (vlastním jménem F.Ronger, 1825-1892) studoval hudbu, byl varhaníkem, zpěvákem v pařížských divadlech, dirigentem. Od roku 1851 vlastní divadlo Folies Cocertantes. Je úspěšným skladatelem, popularitou soutěží s nejvýznamnějšími jmény tohoto divadelního žánru.

Ve hře, kterou uvidíte, se zbožný varhaník stane slavným hudebním skladatelem, ale nejen to. Diváky dodnes láká příběh Denisy, “Svatouška”, slečny Netykavky, která svým chováním okouzlí a přelstí všechny, aby získala srdce toho, kterého má ráda, Fernanda, důstojníka francouzské armády.
Důvěrná znalost realit se velkou měrou podílí na úspěších díla, mnohým připomíná školní léta, divadelní život, vojenské prostředí.

Doufáme, že i Vy budete společně s herci prožívat neopakovatelné dobrodrzžství, které se Denise a Celestinovi přihodí během čtyřiadvaceti hodin.


Úprava a režie: M.Hambálek
Výtv. spolupráce: L.Kučera
Klavírní doprovod: Š.Machalová, K.Chromková
Nápověda: R.Onheiserová
Inspicie: P.Marková
Denisa: O.Pšenicová
Celestin: P.Štaff
Matka představená: V.Janíková
Vrátná: M.Divínová
Major: T.Gross
Fernand: P.Fuchs
Důstojníci: P.Kopecký, I.Řondík, P.Šesták
Loriot: P.Šesták
Divadelní ředitel: D.Slížek
Corina: J.Kavanová
Gim: M.Michalcová
Lydie: K.Onheiserová
Sylvie: L.Fiedlerová
Schovanky, herečky,
ženy z ulice:
Z.Čermáková, P.Čížková, L.Fiedlerová, P.Gregorová, S.Hejzlarová, P.Juříková, V.Krchová, L.Křenková, A.Míčková, M.Mohylová, B.Olšanská, K.Onheiserová
Přejít nahoru