Omlouváme se, ale stránka Gymnázia bez JavaScriptu nefunguje správně. Prosím zapněte si JavaScript k načtení webu.

Úklid lesa na sídlišti Koryčanské Paseky

Každoročně se pořádá akce Ukliďme svět!, kterou organizuje Středisko volného času v Rožnově pod Radhoštěm. I letošní rok tuto smysluplnou akci podpořili žáci Gymnázia Rožnov p. R.. Ve středu 7. května se třída 3.A8 vydala uklízet les na Koryčanských Pasekách. Žáci se rozdělili do skupinek a sbírali odpadky, které se zde po zimě nashromáždily.

Žáci vzali práci zodpovědně a podařilo se jim nasbírat 8 pytlů odpadků, ve kterých se kromě běžných papírků od bonbónů a čokolád, PET láhví, sáčků a skleněných lahví nacházely i neočekávané věci jako např. koberec, plechový kanystr, trubky, linolea a láhve s chemikáliemi. Našla se dokonce i pneumatika. Některé odpadky byly v lese už delší dobu, třeba linoleum bylo zarostlé kořeny a nacházelo se v těžko dostupném místě, ale kluci se s touto nelehkou situací poprali a náročný boj s kořeny stromů nakonec vyhráli. Kromě odpadků našli i kosti, pravděpodobně od srnky.

Děkuji žákům třídy 3.A8 za skvělou práci a obrovské nasazení, také panu Mlnaříkovi za spolupráci a odvoz těžkých pytlů.

Akce úklidu odpadků měla pokračování…
V sobotu 31. května se v rámci kampaně “Ukliďme Česko” také uklízel nepořádek a černé skládky v lesíku za Koryčanskými Pasekami až k zahrádkám na Zuberské ulici. Akci organizovala paní Chovancová ze SO Strany zelených. Tuto akci podpořili zaměstnanci odboru životního prostředí v Rožnově p. R., Gymnázium Rožnov p. R., Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov p. R. a zahrádkáři. Za účast chci poděkovat naší studentce Kateřině Jalůvkové, 2.A.

Jarábková Lenka

Přejít nahoru